Vincent van der Voort is er niet in geslaagd om de derde ronde van het German Darts Open te bereiken. Na een spannende pot was Joe Cullen met 6-4 te sterk. In een spannende partij profiteerde de Brit optimaal van de mogelijkheden die hem door Van der Voort geboden werden.

Cullen kwam in de eerste leg goed weg toen Van der Voort twee pijlen miste voor een break. De Purmerender gaf zijn Engelse tegenstander geen kans door in zijn eigen leg een 12-darter te gooien voor 1-1. ‘The Rockstar’ antwoordde met een 13-darter, waarna ook ‘The Dutch Destroyer’ zijn eigen leg hield. In leg vijf zorgde Van der Voort met een 97 finish voor een break voorsprong, nadat Cullen tot vijf keer toe faalde op de dubbels. De voormalig UK Open-finalist raakte het initiatief echter meteen weer kwijt toen de Engelsman de break ongedaan maakte met een 17-darter.

Een knappe 12-darter van Cullen leverde hem weer de voorsprong op na zeven legs. Van der Voort hield in de achtste leg ternauwernood zijn eigen leg na een 177-score en een 66 finish. Cullen kwam op één leg van de zege door 81 finish te beëindigen op de bull. De Nederlander kreeg vier pijlen om een beslissende leg af te dwingen, maar kon deze kansen niet benutten. Cullen profiteerde via dubbel 4 en bleek daarmee met 6-4 te sterk voor Van der Voort.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek