Zaterdagavond worden de laatste twee kwartfinales op de Grand Slam of Darts gespeeld. Peter Wright en Glen Durrant bereikten vrijdag al de laatste vier.

De vier kwartfinalisten die zaterdagavond in actie komen hebben allemaal al eens de halve eindstrijd gehaald in Wolverhampton. Er zijn echter nog maar twee plekken vrij voor de halve finale van de Grand Slam of Darts 2019.

De avond gaat van start met de herhaling van de Grand Slam-finale uit 2018: Gerwyn Price tegen Gary Anderson. Deze wedstrijd ging de boeken in als één van de meest opmerkelijke finales ooit. Price pakte destijds zijn eerste major-titel, maar het ging in de maanden die volgden vooral over zijn gedrag in die partij. Het leverde The Iceman een fikse boete op, terwijl Anderson een waarschuwing kreeg voor het duwen van zijn opponent.

Waar Anderson toen de favoriet was voor de winst, ligt de favorietenrol deze keer bij Price. Op zijn wedstrijd tegen Robert Thornton na, won de Welshman zijn duels vrij gemakkelijk. Anderson won in de knock-outfase van Thornton, maar dat ging ook alles behalve makkelijk. Bovendien verloor The Flying Scotsman zijn poulewedstrijd van Darren Webster. De onderlinge balans is met 6-4 in het voordeel van de Schot. Echter werden de laatste twee ontmoetingen gewonnen door Price.

Ook de kwartfinale tussen Michael van Gerwen en Adrian Lewis is een partij die we eerder hebben gezien op de Grand Slam of Darts, namelijk nog in de groepsfase van deze editie. Toen pakte Jackpot een 2-0 voorsprong, maar werd de partij met 5-2 gewonnen door Mighty Mike.

Het wordt alweer het 58ste onderlinge duel tussen Van Gerwen en Lewis op een PDC-toernooi. Veertig keer ging de overwinning naar de Nederlander, terwijl de Engelsman veertien keer aan het langste eind trok. Driemaal werd het gelijk tussen de twee rivalen.

Klik hier voor meer informatie over dit toernooi, waaronder de verdeling van het prijzengeld, het format en TV-uitzendschema.

Speelschema Grand Slam of Darts 2019

Kwartfinales
Vrijdag 15 november

Dave Chisnall (98.64) 12-16 (101.25) Peter Wright
Glen Durrant (98.15) 16-12 (97.95) Michael Smith

Zaterdag 16 november

21:10 Gerwyn Price v Gary Anderson
22:45 Michael van Gerwen v Adrian Lewis

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Author: Pieter Verbeek