Phil Taylor heeft zich afgemeld voor de U.S. Darts Masters van volgende week in Las Vegas. ‘The Power’ deed dat op doktersadvies, nadat hij grieperig was geworden in Shanghai. James Wade vervangt Taylor op de U.S. Darts Masters.

De 16-voudig wereldkampioen arriveerde dinsdag in China, en begon zich onwel te voelen op de dag daarna. Taylor wist vervolgens zijn eerste rondewedstrijd met 6-1 te winnen, waarna Michael van Gerwen maar nipt (8-7) wist te winnen van de Engelsman.

Na een bezoek aan de dokter, is besloten dat Taylor het World Series-evenement in de Verenigde Staten laat schieten. De dartslegende kiest voor een optimale voorbereiding op de World Matchplay.

”Sorry aan al mijn fans in Amerika, dat ik niet in actie kan komen volgende week. Ik keek er erg naar uit, omdat ik goede herinneringen heb aan de Las Vegas Dessert Classic.”

”Vrijdagmiddag ben ik naar de dokter gegaan en die adviseerde mij om niet het vliegtuig naar Amerika te nemen. Mijn laatste opwachting in Blackpool (locatie World Matchplay red.) is zo belangrijk voor mij, dus ik heb direct besloten om naar huis te vliegen.

”Ik wil op mijn best zijn voor de World Matchplay, dat is altijd mijn favoriete toernooi geweest. Ik wilde geen risico’s nemen door nog meer te reizen en nog een week te spenderen in de hitte.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek