Peter Wright weet weer wat verliezen is. Na twintig zeges op rij verloor ‘Snakebite’ in de kwartfinale van de World Matchplay met 16-13 van Daryl Gurney.

Hoewel het een gelijkopgaande wedstrijd was, slaagde Wright er slechts één keer in om op voorsprong te komen Dat was in de elfde leg, nadat de Schot met een 14-darter voor een break zorgde. Gurney brak echter direct terug met een 11-darter en behield het initiatief. De Noord-Ier kwam vervolgens op een break voorsprong (10-8), maar Wright trok de achterstand voor de pauze recht met een 14-darter en een 92 finish.

Ook na de onderbreking ontliepen de twee spelers elkaar weinig, tot Wright een slippertje maakte in de 28ste leg. De nummer zes van de plaatsingslijst was niet binnen vijftien pijlen uit en werd gebroken door een 70 check-out. Die finish zette ‘Superchin’ op 15-13, waardoor hij nog maar één leg nodig had voor de zege. De tweevoudig major-winnaar maakte het vervolgens in zijn eigen leg af met een 14-darter.

Gurney speelt zaterdagavond in de halve eindstrijd tegen Rob Cross, die eerder op de avond won van Stephen Bunting. De andere halve finale gaat tussen Glen Durrant en Michael Smith.

Klik hier voor meer informatie over de World Matchplay, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het TV-uitzendschema.

Tags:

Author: Pieter Verbeek