Andy Hamilton heeft een wildcard gekregen om mee te doen aan de Finder Darts Masters. De organisatie van het toernooi in Egmond aan Zee deelde de wildcard donderdag persoonlijk aan hem uit.

De Engelsman is al jarenlang een bekende naam in de dartswereld. In 2012 stond hij in de WK-finale bij de PDC. Deze werd met 7-3 in sets verloren van Adrian Lewis. Daarnaast stond Hamilton in de finale van de Grand Slam of Darts, UK Open en de US Open.

Vanaf 2016 ging het echter bergafwaarts met ‘The Hammer’, die in 2012 en 2013 liefst dertien keer de kwartfinale van een PDC-major haalde. De 51-jarige Brit raakte zijn Tour Card kwijt en stapte over naar de BDO om het plezier in darten terug te vinden.

Met succes, want hij werkte zich op naar de 27ste positie op de BDO-ranking. Woensdag zette Hamilton een kroon op zijn seizoen met kwalificatie voor het wereldkampioenschap bij de BDO. Deze prestaties hebben ertoe geleid dat de organisatie van de Finder Darts Masters besloten heeft om ‘The Hammer’ een wildcard te geven voor het toernooi.

De Finder Darts Masters begint op vrijdag 7 december en eindigt op zondag 9 december. De winnaar van vorig jaar ontbreekt in Egmond aan Zee. Danny Noppert besloot in januari om over te stappen naar de concurrerende bond PDC.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek