Andy Hamilton keert dit seizoen terug op het PDC-circuit. Na twee jaar afwezigheid wist The Hammer dit weekend een Tour Card te veroveren op de Q-School.

De WK-finalist van 2012 raakte na 2017 zijn Tour Card kwijt. Hamilton vond het plezier in het spelletje weer terug bij de BDO, waar zijn resultaten steeds beter werden.

Hamilton begon donderdag goed aan de Q-School met het bereiken van de kwartfinales. Daarnaast verdiende de 52-jarige Engelsman extra punten door vrijdag (laatste 32) en zaterdag (laatste 16) meerdere potjes te winnen. Met twaalf punten eindigde hij als vijfde op de Q-School Order of Merit, ruim binnen de benodigde top-12.

De eindranglijst werd gewonnen door Adam Hunt, die zonder dagzeges tot veertien punten kwam. Ook Ryan Murray, Peter Jacques en Damon Heta eindigden boven The Hammer.

De andere Tour Cards via de ranking werden bemachtigd door Alan Tabern, Wayne Jones, William Borland, Martin Atkins, Steve Brown, Darren Penhall en Lisa Ashton. Laatstgenoemde is de eerste vrouw ooit die een Tour Card overhoudt aan haar deelname aan de Q-School.

Klik hier voor meer informatie over de Q-School.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek