Darts-icoon Ted Hankey keert terug op het dartscircuit. ‘The Count’ heeft afgerekend met zijn zichtproblemen en is van plan beter te zijn dan in de hoogtijdagen van zijn carrière.

De tweevoudig Lakeside-kampioen won zijn eerste titel in Frimley Green in 2000. In slechts 46 minuten wist Hankey zijn tegenstander Ronnie Baxter volledig weg te blazen: 6-0. De charismatische darter besloot deze partij met een 170 finish en is tot op heden de enige speler die een WK-finale besloot met de hoogst mogelijke finish.

Darts-icoon Ted Hankey maakt zijn rentree op het dartscircuit.

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Negen jaar later won de Engelsman zijn tweede titel op de Lakeside door Tony O’Shea met 7-6 te verslaan. In 2012 verloor hij in de halve eindstrijd van Christian Kist, die uiteindelijk BDO-wereldkampioen zou worden. Na dat toernooi maakte Hankey de overstap naar de PDC, dat hem een Tour Card had aangeboden.

Zijn periode bij de PDC werd, ondanks een kwartfinale op de Grand Slam of Darts 2013 na een legendarische comeback tegen Simon Whitlock, geen succes. Mede door gezondheidsproblemen raakte Hankey zijn Tour Card kwijt.

Hij keerde terug naar de BDO, maar miste deelname aan Lakeside op een haar. ‘The Count’ eindigde dat jaar op de 29ste plaats van de BDO-ranking, terwijl de top-28 een uitnodiging kreeg om deel te nemen in Frimley Green. Een jaar later plaatste de 51-jarige darter zich wel voor het grootste toernooi van de BDO, maar verloor toen in de eerste ronde van Martin Phillips.

Terugkeer naar de wereldtop

Op de website van zijn sponsor Winmau deelt Hankey zijn plan om een vlijmscherpe comeback te maken op het BDO-circuit. ”Ik ben nu zo’n zes jaar terug op het BDO-circuit. Hoewel ik mijn best heb gedaan, ben ik niet in staat geweest om te laten zien hoe goed ik kan zijn.”

”Mijn gezondheid en problemen in de familiesfeer hebben daar een rol ingespeeld. Uiteindelijk is het aan mij om terug te keren in de wereldtop van het darten. Ik weet dat ik nog steeds één van de beste darters ter wereld ben”, zo klinkt het zelfverzekerd bij Hankey.

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek