Jamie Hughes heeft in de eerste seizoenshelft het hoogste gemiddelde gegooid op het PDC-circuit. De Engelsman wierp tijdens een Euro Tour-kwalificatietoernooi een bizar gemiddelde van 125.25 punten per beurt.

Rob Cross staat achter Hughes op de tweede plaats met een moyenne van 117.99. De regerend wereldkampioen won toen met 6-2 van Jan Dekker, die zelf 112.16 punten per beurt gooide. Deze score is goed voor een twaalfde plaats.

Dekker heeft bovendien ook de elfde plaats in handen met een gemiddelde van 112.20. Ook deze wedstrijd ging verloren voor de geboren Drent. Jeffrey de Zwaan wist hem toen met 6-5 te verslaan, dankzij een gemiddelde van 115.62 punten per beurt. Met deze score staat De Zwaan op de derde plaats in het overzicht.

Raymond van Barneveld is de tweede Nederlander op de lijst. ‘Barney’ noteerde een moyenne van 113.38 punten per beurt op de World Cup of Darts. Michael van Gerwen is de derde Nederlander op de tiende plaats. ‘Mighty Mike’ wierp 112.37 punten per beurt in de Premier League finale. De score van Van Gerwen is overigens wel het hoogste TV-gemiddelde dit seizoen.

Jermaine Wattimena is de vijfde Nederlander in de top-25. ‘The Machine Gun’ gooide ruim 111 gemiddeld op een Players Championship-toernooi in Wigan.

Tags: | | | | |

Schrijver: Pieter Verbeek