De PDC heeft de details voor de PDC Q-School 2019 bevestigd, tevens is de inschrijving voor de beide Q-Schools geopend. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden.

Door de groei van de PDC, besloot de profbond per ingang van 2018 om de Q-School op te splitsen in twee delen. Een Britse Q-School voor spelers uit Engeland, Schotland, Wales, Noord-Ierland, Ierland en Gibraltar in het Verenigd Koninkrijk. Het andere kwalificatietoernooi is voor spelers uit Europa, deze staat van 3 tot en met 6 januari 2019 op het programma.

Q-School

De Europese Q-School staat open voor darters uit de volgende landen: Albanië, Andorra, Oostenrijk, Wit-Rusland, België, Bosnië & Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Faeröer eilanden, Finland, Georgië, Duitsland, Gibraltar, Griekenland, Groenland, Hongarije, IJsland, Italië, Kosovo, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Portugal, Roemenië, Rusland, San Marino, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland, Turkije en Oekraïne.

Darters uit overige landen mogen kiezen waaraan zij meedoen. Spelers van zestien jaar of ouder krijgen via deze vierdaagse evenementen de kans om een Tour Card te verdienen voor de seizoenen 2019 en 2020. De Britse Q-School wordt in Wigan gespeeld en wordt afgewerkt van 17 tot en met 20 januari 2019.

Deelname aan de Q-School kost 400 pond, plus aanbetaling van 50 pond aan de DRA (tuchtcommissie van de PDC). Spelers die uiteindelijk een Tour Card bemachtigen, moeten 100 pond extra betalen om hun lidmaatschap te upgraden.

Tour Cards

Door de splitsing van de Q-School, worden de beschikbare Tour Cards dus ook verdeeld. Op de Britse Q-School liggen sowieso acht Tour Cards klaar. Deze gaan naar de acht finalisten van de vier toernooien. Bij de Europese Q-School krijgt alleen de dagwinnaar meteen een Tour Card.

Verder worden er ook nog ongeveer twintig Tour Cards verdeeld via de Q-School Order of Merits. De verdeling hiervan hangt af van het aantal deelnemers op de beide Q-Schools. Uitsluitsel hierover wordt voorafgaand aan de start van de Q-Schools bekendgemaakt.

Tags:

Author: Pieter Verbeek