Michael van Gerwen reist voor de derde keer als titelverdediger af naar het WK Darts in Alexandra Palace in Londen. Na eerdere wereldtitels in 2014 en 2017 pakte Mighty Mike op Nieuwsjaarsdag dit jaar zijn derde wereldtitel door Michael Smith in de finale te verslaan.

De nummer één van de wereld is er nog niet in geslaagd om een wereldtitel met succes te verdedigen op het WK Darts. Dat speelt bij Van Gerwen geen enkele rol van betekenis, zo vertelt hij in een interview met Dartsnieuws.

”Dat is geen issue. Bij de World Grand Prix had ik mijn titel ook nog nooit geprolongeerd en dat was ook geen issue. Ik wil het toernooi natuurlijk honderd procent winnen, maar dat wil ik ieder jaar”, reageert de 30-jarige Brabander.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Plezier in darten

Na een aantal zwakke maanden lijkt Van Gerwen zijn vorm weer te hebben gevonden. De drievoudig wereldkampioen kende een matige periode van eind mei tot half augustus, waarin hij geen enkel toernooi wist te winnen.

Met vier televisietitels in het najaar snoerde hij zijn criticasters echter weer de mond. ”Ik ben in mezelf blijven geloven en heb in september veel getraind”, zegt Van Gerwen over hoe hij zijn topvorm weer heeft teruggevonden.”

”Uiteindelijk heb ik met de World Series-toernooien in Australië en Nieuw-Zeeland twee toernooien gewonnen. Ik wist wel dat de vorm aanwezig was, maar het was soms gewoon een beetje slap. Dan moet je er iets harder aan trekken en dat heb ik gedaan. Ik sta gewoon weer lekker te gooien, heb er plezier in en dat is heel belangrijk.”

Mogelijk tegen landgenoot op WK

Als titelverdediger komt Van Gerwen op de openingsavond van het WK Darts in actie. Hij treft de winnaar uit de eersterondepartij tussen Jelle Klaasen en Kevin Burness. Of Van Gerwen rekent op een clash met zijn landgenoot?

”Dat ligt eraan. Jelle zit niet in de beste fase uit zijn carrière en dat weet hij zelf ook wel. Hij probeert de druk bij mij te leggen, alleen ik denk dat er bij hem meer druk op staat als bij mij.”

”Het is denk voor hem ook een nadeel om twee keer op één avond te spelen. Dan moet hij zich tweemaal opladen op één avond en dat is Jelle niet gewend. Maar eerst moet hij nog winnen van Kevin Burness”, aldus Van Gerwen.

Doe mee aan het WK Darts Spel en win minimaal 5.000 euro aan prijzen met een eerste prijs van 2.500 euro! Of doe mee aan het GRATIS WK Darts Spel en win 100 euro aan prijzen!

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek