Mervyn King heeft zich als eerste darter geplaatst voor de tweede ronde op de World Matchplay. ‘The King’ was na een eneverend duel met 10-5 te sterk voor Nathan Aspinall, de nummer dertien van de plaatsingslijst in Blackpool.

King startte uitstekend aan de partij door Aspinall meteen tweemaal te breken. De voormalig World Master pakte de openingsleg met een 104 finish en kwam even later op 3-0 met een 85 finish via de bullseye.

In de vierde leg kwam Aspinall eindelijk op het scorebord. Via dubbel 18 maakte ‘The Asp’ 3-1. In de daaropvolgende leg stond de UK Open-kampioen op tops te wachten om de achterstand verder terug te brengen, maar na twee 180’ers ging de leg met een 11-darter naar King.

Na de pauze maakte Aspinall zijn achterstand wel goed. Met een 14-darter, 127 finish en een 15-darter trok hij de stand gelijk in de achtste leg. Beide Engelsen gingen vervolgens met een 5-5 stand de tweede onderbreking in.

King deelde na de pauze meteen een enorme tik uit aan zijn landgenoot door hem met een 160 finish te breken. Aspinall kreeg daarna de kans om de achterstand opnieuw te herstellen, maar miste vier kansen op de dubbels. King raakte de dubbel 8 en kwam op 7-5.

Aspinall bleef in het vervolg dubbels missen en zag zijn opponent uitlopen naar 9-5. ‘The King’ klaarde de klus daarna op knappe wijze via een 11-darter.

Klik hier voor meer informatie over de World Matchplay, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het TV-uitzendschema.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek