Martijn Kleermaker heeft zijn twee openingswedstrijden tijdens de play-offs van de PDC Home Tour verloren. Een plek bij de laatste acht is daardoor buiten bereik.

De Harderwijker verloor zijn eerste wedstrijd tegen Joe Cullen (6-3). Kleermaker kreeg daarna alle kansen om wel van Jeff Smith te winnen, maar de Dutch Giant liet liefst zeven wedstrijdpijlen onbenut.

De Canadees kwam daardoor al op twee zeges, want Smith had daarvoor ook al met 6-1 gewonnen van Chris Dobey. The Silencer speelt later op de avond nog tegen Cullen, die het ook nog opneemt tegen Dobey.

Spelers filmen hun wedstrijden met een webcam of een camera, waarvan de beelden worden doorgezet naar een stream. Op deze manier kunnen tegenstanders en fans controleren of de scores wel eerlijk worden doorgegeven.

Alle wedstrijden zijn gratis te zien via de streamingsdienst PDC TV. Hiervoor dient men wel een account aan te maken, maar hier zijn geen kosten aan verbonden. De uitzending begint dagelijks om 20:30 uur.

Daarnaast zijn alle tussenstanden te volgen via DartConnect. Via deze website zijn ook alle wedstrijdstatistieken terug te vinden.

Speelschema PDC Home Tour

Zondag 31 mei
Groep 6 (laatste 32)

Joe Cullen (94.57) 6-3 (93.09) Martijn Kleermaker
Chris Dobey (94.46) 1-6 (100.09) Jeff Smith
Martijn Kleermaker (89.69) 5-6 (97.24) Jeff Smith
Joe Cullen v Chris Dobey
Chris Dobey v Martijn Kleermaker
Jeff Smith v Joe Cullen

Tags: , , , ,

Author: Pieter Verbeek