Peter Wright staat donderdagavond definitief op het podium voor zijn WK-wedstrijd tegen Diogo Portela, dat maakte de PDC woensdagmiddag bekend.

De deelname van de Schot aan het belangrijkste toernooi van het jaar kwam op losse schroeven te staan, nadat hij was gediagnosticeerd met galstenen. Wright moest een aantal demonstratietoernooien afzeggen en werken aan zijn herstel in zijn thuisbasis Suffolk.

De galstenen zijn nog niet helemaal verdwenen, maar Wright acht zichzelf voldoende fit om donderdagavond het podium te betreden, zo vertelt de UK Open-kampioen.

”Ik zal er staan donderdag en ik kan niet wachten om terug te keren naar Ally Pally”, luidt het statement. ”Ik voel me op allerlei manieren goed en ik ben uitgerust.”

”Ik ben nog steeds in afwachting van het resultaat van mijn scan en wellicht heb ik nog verdere behandeling nodig in de komende weken, maar ik heb er alles aan gedaan om te herstellen.”

”Ik heb gezond gegeten, veel rust en medicatie genomen en de juiste dingen gedaan. Het ziet er goed uit op dit moment. Het is geweldig dat ik nu tegen Diogo kan spelen en ik ga mijn best doen om de titel te winnen.”

 

 

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek