Kyle Anderson is de winnaar geworden van de Auckland Darts Masters. In een Australische finale hield hij het aanstormende talent Corey Cadby van de eindzege af.

De jeugdwereldkampioen had al een aantal grote namen verslagen op weg naar de eindstrijd. In de eerste ronde werd Peter Wright gevloerd, waarna ook Michael Smith en Phil Taylor werden geklopt. Anderson deed ook van zich spreken door Gary Anderson, Simon Whitlock en James Wade uit het toernooi te knikkeren. Een zege op Anderson bleek echter een brug te ver voor de 22-jarige Australiër.

Cadby schoot uit de startblokken met drie maximale scores in de eerste drie legs. Met finishes vanaf 61, 40 en 56 kwam de Tasmaniër op een 3-o voorsprong. Anderson deed iets terug via dubbel 10, waarna Cadby een 71 check-out in het bord vuurde om zijn eigen leg te houden.

Na de pauze kwam ‘The Original’ sterk terug. Anderson hield tweemaal zijn eigen leg en gooide een schitterende 160 finish om zijn landgenoot terug te breken. Er volgde nog twee breaks, waardoor de stand bij het ingaan van de tweede onderbreking gelijk bleef (5-5).

In leg vijftien nam Anderson het initiatief in handen door Cadby te breken. ‘The Original’ ging de leg van start met twee maximale scores, maar kon pas vier beurten later finishen via dubbel 4. Echter pakte de jeugdwereldkampioen het voordeel weer terug door terug te breken met een 47 finish en zijn eigen leg te houden via dubbel 9, nadat Anderson dubbel 15 had gemist voor een 150 finish.

Cadby vergat echter door te drukken en miste vijf pijlen om op één leg van de overwinning te komen. Anderson profiteerde via dubbel 4 en trok de stand weer gelijk (9-9).

Een leg later kwam ‘The King’ wel op één leg van de eindzege door 47 in drie pijlen te finishen. Anderson gaf zich echter nog niet gewonnen en dwong met een 74 check-out een beslissende leg af. In de legdecider wist Cadby geen triple te vinden in zijn eerste drie beurten, Anderson deed dit wel met een 180-score.

Cadby kwam nog sterk opzetten met achtereenvolgens 125 en 140, maar Anderson faalde niet vanaf 68 en pakte via dubbel 4 de grootste titel uit zijn carrière.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek