Donderdagavond wordt de derde poule van de laatste 32 op de PDC Home Tour gespeeld. Onder meer Gary Anderson komt weer in actie.

Elke avond werken vier darters een poule af, waarbij elke wedstrijd over best of 11 legs wordt gespeeld. De laatste 32 duurt acht dagen. Elke groepswinnaar gaat door naar de laatste acht van de PDC Home Tour.

Oorspronkelijk zou Anderson niet eens meedoen aan het digitale toernooi. De tweevoudig wereldkampioen kampte eerst met internetproblemen maar na hulp van een Britse internetprovider schreef Anderson zich alsnog in voor de PDC Home Tour. De Schot won eenvoudig zijn poule en neemt het donderdagavond op tegen Jamie Lewis, Nick Kenny en jeugdwereldkampioen Luke Humphries.

Spelers filmen hun wedstrijden met een webcam of een camera, waarvan de beelden worden doorgezet naar een stream. Op deze manier kunnen tegenstanders en fans controleren of de scores wel eerlijk worden doorgegeven.

Alle wedstrijden zijn gratis te zien via de streamingsdienst PDC TV. Hiervoor dient men wel een account aan te maken, maar hier zijn geen kosten aan verbonden. De uitzending begint dagelijks om 20:30 uur.

Daarnaast zijn alle tussenstanden te volgen via DartConnect. Via deze website zijn ook alle wedstrijdstatistieken terug te vinden.

Speelschema PDC Home Tour

Donderdag 28 mei
Groep 3 (laatste 32)

20:30 Gary Anderson v Nick Kenny
21:00 Luke Humphries v Jamie Lewis
21:30 Nick Kenny v Jamie Lewis
22:00 Gary Anderson v Luke Humphries
22:30 Luke Humphries v Nick Kenny
23:00 Jamie Lewis v Gary Anderson

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , , , ,

Author: Pieter Verbeek