Maandagavond wordt de zevende poule van de laatste 32 op de PDC Home Tour gespeeld. Onder meer Nathan Aspinall komt in actie.

Elke avond werken vier darters een poule af, waarbij elke wedstrijd over best of 11 legs wordt gespeeld. De laatste 32 duurt acht dagen. Elke groepswinnaar gaat door naar de laatste acht van de PDC Home Tour.

Ruim een maand geleden maakte Aspinall zijn eerste opwachting op de PDC Home Tour. Zijn tegenstanders Steve Brown, Ryan Joyce en Simon Stevenson vormden echter geen enkel probleem voor The Asp, die met drie zeges en een dik legsaldo van +10 de tweede fase haalde.

Op voorhand lijkt zijn tweede poule wat zwaarder te worden. De tweevoudig WK-halvefinalist neemt het maandagavond op tegen Jésus Noguera, Jamie Hughes en Jose de Sousa. Vooral De Sousa maakte indruk in de eerste ronde. Met twee gemiddeldes van boven de 105 werd de Portugees overtuigend groepswinnaar.

Spelers filmen hun wedstrijden met een webcam of een camera, waarvan de beelden worden doorgezet naar een stream. Op deze manier kunnen tegenstanders en fans controleren of de scores wel eerlijk worden doorgegeven.

Alle wedstrijden zijn gratis te zien via de streamingsdienst PDC TV. Hiervoor dient men wel een account aan te maken, maar hier zijn geen kosten aan verbonden. De uitzending begint dagelijks om 20:30 uur.

Daarnaast zijn alle tussenstanden te volgen via DartConnect. Via deze website zijn ook alle wedstrijdstatistieken terug te vinden.

Speelschema PDC Home Tour

Maandag 1 juni
Groep 7 (laatste 32)

20:30 Nathan Aspinall v Jesús Noguera
21:00 Jamie Hughes v Jose De Sousa
21:30 Jesús Noguera v Jose De Sousa
22:00 Nathan Aspinall v Jamie Hughes
22:30 Jamie Hughes v Jesús Noguera
23:00 Jose De Sousa v Nathan Aspinall

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: , , , ,

Author: Pieter Verbeek