Derk Telnekes gaat aankomend weekend zijn tweede opwachting maken op Lakeside. Vorig jaar debuteerde de 23-jarige darter uit Overijssel als één van de winnaars uit het kwalificatietoernooi, nu mag hij de voorronde overslaan.

De Deventenaar wacht een lastige wedstrijd want nummer één van de plaatsingslijst Mark McGeeney is zijn opponent in de eerste ronde. Een duel waar hij naar uitkijkt, zo vertelt Telnekes in een interview met Dartsnieuws.com.

”McGeeney is een goede tegenstander en ik verwacht een mooie partij tegen hem. Ik heb niks te verliezen tegen hem, maar uiteraard wil ik deze partij graag winnen.”

”In het verleden heb ik wedstrijden van hem gewonnen en verloren. Uiteindelijk moet je van iedereen kunnen winnen om verder te komen natuurlijk.”

Onlangs kon Telnekes nog wat extra podium-ervaring opdoen tijdens de Finder Darts Masters. Na zeges op Martijn Kleermaker (5-1) en Ross Montgomery (5-0), werd hij in de kwartfinale uitgeschakeld door landgenoot Richard Veenstra.

”Op Finder Darts Masters heb ik goed gespeeld, maar voor mijn gevoel had er meer in gezeten. Heb nu wel wat extra ervaring opgedaan en op het podium lijkt het nu beter te gaan.”

Evert Zomer

Foto: Evert Zomer

PDC-uitdaging

Onlangs deed Telnekes verrassend mee aan het WK-kwalificatietoernooi bij de PDC. Daar schopte hij het tot de halve finale en dat smaakte naar meer.

”Ik heb natuurlijk niet voor niets meegedaan aan het kwalificatietoernooi voor het PDC WK. Daar heb ik goed gespeeld en het proeft naar meer”, klinkt het ambitieus bij Telnekes.

Of er al snel een nieuw PDC-avontuur komt, weet de Deventenaar nog niet. Doordat de Europese Q-School samenvalt met Lakeside, mag hij net als de andere Europese spelers van Lakeside 2019 meedoen aan de Britse Q-School. Echter weet hij nog niet zeker of hij hier aan deelneemt.

”Ik mag de Q-School in Engeland gooien, maar weet nog niet of ik dat ga doen. Dat besluit ik pas na Lakeside. In het nieuwe jaar ga ik weer veel toernooien spelen en hopelijk maak ik vooruitgang.”

”Mijn dochtertje is nu wat ouder en mijn vriendin geeft me de ruimte om meer te trainen. Hopelijk lukt het om in de toekomst door te breken.”

Evert Zomer

Foto: Evert Zomer

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek