Michael van Gerwen gaat het in de eerste ronde van de Auckland Darts Masters opnemen tegen Cody Harris. ‘The Codestar’ is geen onbekende op het PDC-circuit. Harris maakte in december zijn debuut op het PDC WK en wist dit jaar een PDC Challenge Tour-toernooi te winnen.

Ook Raymond van Barneveld treft een voormalig WK-deelnemer op de Auckland Darts Masters. De vijfvoudig wereldkampioen werd gekoppeld aan Warren Parry. De Nieuw-Zeelander verloor op het WK Darts 2017 in de voorronde van Jerry Hendriks. In 2010 stonden Van Barneveld en Parry tegenover elkaar in het Alexandra Palace. Toen ging de zege eenvoudig met 3-0 in sets naar de 51-jarige Hagenaar.

Simon Whitlock lootte Ben Robb, de vervanger van Corey Cadby. De voormalig jeugdwereldkampioen kan door visumproblemen niet meedoen aan de Auckland Darts Masters. Peter Wright legt aan tegen de talentvolle Tahuna Irwin. De 21-jarige Nieuw-Zeelander wist zich onlangs te verzekeren van deelname aan het WK Darts.

Het World Series-toernooi in Auckland begint op vrijdag 3 augustus en duurt tot en met zondag 5 augustus. Na dit evenement reizen de spelers door naar Australië voor toernooien in Melbourne en Brisbane.

Klik hier voor informatie over de verdeling van het prijzengeld op dit toernooi.

Loting Auckland Darts Masters
(1) Rob Cross v John Hurring
Simon Whitlock v Ben Robb
(4) Michael Smith v Mark McGrath
Raymond van Barneveld v Warren Parry
(2) Gary Anderson v Tim Pusey
Michael van Gerwen v Cody Harris
(3) Peter Wright v Tahuna Irwin
Kyle Anderson v Haupai Puha

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek