Michael van Gerwen treft Steve Beaton in de eerste ronde van de World Matchplay, zo heeft de loting dinsdag uitgewezen. De overige Nederlanders hebben zeer pittig geloot voor het prestigieuze toernooi dat van 20 tot en met 28 juli op het programma staat.

Jeffrey de Zwaan werd bij de loting voor de World Matchplay gekoppeld aan James Wade. Jermaine Wattimena legt aan tegen Mensur Suljovic, de verliezend finalist van vorig jaar. Danny Noppert kruist de degens met verdedigend kampioen Gary Anderson, terwijl Vincent van der Voort het spits afbijt tegen Peter Wright.

Debutant Glen Durrant treedt aan tegen Adrian Lewis. De winnaar van deze partij treft mogelijk Van Gerwen in de tweede ronde van de World Matchplay. De Zwaan en Wattimena treffen elkaar wanneer zij hun eerste ronde doorkomen.

Noppert en Anderson zitten in het tweede kwart van de loting. Mocht ‘Noppie’ weten te stunten tegen de Schotse darter, dan wacht Nathan Aspinall of Mervyn King bij de laatste zestien. Michael Smith lootte Jamie Hughes, terwijl Dave Chisnall het opneemt tegen Max Hopp.

Jeffrey de Zwaan schakelde vorig jaar Michael van Gerwen uit op de World Matchplay

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Van der Voort in gunstig deel van de loting

Hoewel Van der Voort in Wright een wereldtopper treft, biedt zijn positie in het toernooischema wel kansen. Simon Whitlock en John Henderson zijn de potentiële tegenstanders van de Noord-Hollander in de tweede ronde van de World Matchplay. In hetzelfde kwart staat Daryl Gurney tegenover Ricky Evans, terwijl Jonny Clayton de degens kruist met Keegan Brown.

Kanshebbers Rob Cross en Gerwyn Price zitten in het derde kwart. Zij treffen respectievelijk Chris Dobey en Stephen Bunting. Krzysztof Ratajski maakt zijn debuut op de World Matchplay tegen Darren Webster. Dutch Darts Masters-kampioen Ian White treedt aan tegen Joe Cullen.

Anderson verdedigt titel in Blackpool

Vorig jaar werd de World Matchplay gewonnen door Gary Anderson, die na een bloedstollende finale met 21-19 te sterk was voor Mensur Suljovic. Dit was de langste finale ooit in de historie van dit prestigieuze evenement.

Jeffrey de Zwaan kende tijdens de afgelopen editie zijn grote doorbraakmoment. In de eerste ronde van de World Matchplay 2018 stuurde ‘The Black Cobra’ topfavoriet Michael van Gerwen naar huis met een 10-6 overwinning. Vervolgens moesten ook Adrian Lewis en Dave Chisnall het hoofd buigen voor De Zwaan. In de halve eindstrijd won Anderson met 17-12 van de Leidschendammer.

Loting World Matchplay 2019

(1) Michael van Gerwen v Steve Beaton
(16) Adrian Lewis v Glen Durrant
(8) James Wade v Jeffrey de Zwaan
(9) Mensur Suljovic v Jermaine Wattimena
(5) Michael Smith v Jamie Hughes
(12) Dave Chisnall v Max Hopp
(4) Gary Anderson v Danny Noppert
(13) Nathan Aspinall v Mervyn King
(2) Rob Cross v Chris Dobey
(15) Darren Webster v Krzysztof Ratajski
(7) Gerwyn Price v Stephen Bunting
(10) Ian White v Joe Cullen
(6) Peter Wright v Vincent van der Voort
(11) Simon Whitlock v John Henderson
(3) Daryl Gurney v Ricky Evans
(14) Jonny Clayton v Keegan Brown

De World Matchplay wordt traditiegetrouw in de Winter Gardens in Blackpool gespeeld

Foto: Lawrence Lustig//PDC

Tags: , , , , ,

Author: Pieter Verbeek