Darts-organisatie MAD organiseert groot toernooiweekend met 50.000 pond aan prijzengeld | Dartsnieuws.com

Darts-organisatie MAD organiseert groot toernooiweekend met 50.000 pond aan prijzengeld

De organisatie Modern Amateur Darts ( MAD) organiseert van 10 tot en met 12 december enkele toernooien. Er is een prijzenpot van 50.000 pond beschikbaar gesteld voor dit toernooiweekend, dat wordt gehouden in het Bunn Leisure in Selsey.

Op vrijdag worden de European Amateur Open Finals en de MAD Golden Gauntlet gespeeld. De European Amateur Open Finals is een eindtoernooi met winnaars uit diverse kwalificatietoernooien. Bij dit evenement wordt 30.000 pond aan prijzengeld verdeeld.

De MAD Golden Gauntlet kent een interessante opzet. Deze staat open voor de zestien regio-kampioenen in het Verenigd Koninkrijk, de nationale kampioenen van Engeland, Wales en Schotland, de Europees kampioen, de wereldkampioen, vijf MAD-ambassadeurs en vier wildcards.

Het deelnemersveld bestaat dus uit dertig spelers. Door middel van een random loting worden twee spelers gekozen die het tegen elkaar opnemen. De winnaar blijft staan, de verliezer ligt eruit. Een nieuwe loting wijst uit welke speler het tegen de winnaar mag opnemen. Dat herhaalt zich, tot er twee spelers overblijven. Zij spelen om de hoofdprijs van 10.000 pond. Het kan dus voorkomen dat een speler die prijs pakt door enkel de laatste partij te winnen.

Op Zaterdag 11 december wordt er een koppeltoernooi gespeeld voor leden van de organisatie MAD, terwijl 's avonds een demonstratietoernooi wordt gespeeld tussen enkele bekende darters.

Een dag later gaan de MAD-leden de strijd met elkaar aan in de National Membership Singles. Dit toernooi heeft een prijzenpot van 5000 pond. Voor de dames is er een Ladies Open, terwijl gedurende weekend ook een jeugdtoernooi wordt gespeeld.

Lees meer over:
MAD

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties