Petersen zweert voortaan trash-talk af: 'Goed voor fans en media, maar niet voor de spelers' | Dartsnieuws.com

Petersen zweert voortaan trash-talk af: 'Goed voor fans en media, maar niet voor de spelers'

Voor Devon Petersen bracht dit jaar voorlopig nog niet volledig wat hij ervan verwacht had. De Zuid-Afrikaan zit echter boordevol motivatie om dat in de tweede helft van het jaar recht te zetten.

Petersen was de voorbije maanden druk bezig met enkele sponsordeals, het uitbouwen van een nieuwe website en het ontwikkelen van enkele nieuwe wedstrijdshirts. "Voor mij is darts een pakket, het is niet alleen op toernooien komen opdagen. Er is zoveel werk achter de schermen. Om eerlijk te zijn geniet ik daarvan en ik heb nu ook de beste structuur in mijn carrière. Nu kan ik me gewoon concentreren op het leveren van mijn beste prestaties", aldus Petersen bij Oche180.

Geen 'trash-talk' meer

De 34-jarige Zuid-Afrikaan wil de komende maanden opnieuw aanknopen met het succes dat hij vorig kaar kende, toch schuwt hij de grote woorden. "Ik ga hier niet zitten en zeggen dat ik dit of dat ga doen. Er is een tijdje veel 'trash-talk' geweest in de dartsport. Terwijl dat goed is voor de fans en de media, is het niet goed voor de spelers. Ook ik werd er soms in meegesleurd. Maar in de wereld van de sociale media kun je niet eens meer iets als grapje zeggen zonder dat het in een oorlog wordt opgeblazen. In de toekomst wil echter alleen mijn pijlen laten spreken."

Petersen prijst zich overigens gelukkig dat hij nog steeds toernooien kan spelen in deze moeilijke periode. "Het was eind vorig jaar een meedogenloos schema voor ons, maar we zijn allemaal dankbaar. Als er geen toernooien zijn, kunnen we niet rondkomen en ik wil ook graag mijn waardering uitspreken voor de Professional Darts Players Association (PDPA) die veel spelers die in zwaar weer terecht zijn gekomen heeft gesteund."

Samenwerking met liefdadigheidsinstelling

"Mijn hart gaat uit naar al die families die dierbaren hebben verloren door Covid-19", vervolgt 'The African Warrior'. "Ik wil ook mijn steun betuigen aan mensen die hard getroffen zijn door de lockdowns. Veel mensen zijn hun baan kwijt of kunnen niet werken. Tijdens het WK heb ik samengewerkt met een liefdadigheidsinstelling in Londen, genaamd Beam, die via crowdfunding nieuwe carrièremogelijkheden steunen voor mensen die dakloos zijn geworden. Het herinnerde me eraan dat we allemaal de plicht hebben om aardig en attent te zijn voor degenen die minder fortuinlijk zijn dan ons", besluit Petersen.

Lees meer over:
PDC Devon Petersen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties