Durrant gaat zich met MAD inzetten voor amateurdarters

Glen Durrant is een mooi voorbeeld van een speler die vanuit het amateurdarten is doorgegroeid naar de wereldtop.

In een periode van twintig jaar voordat hij bij de PDC terecht kwam, speelde Durrant in een lokale competitie, vervolgens in een regionale competitie om daarna op 41-jarige leeftijd de stap te maken naar de BDO.

Bij die bond won hij van 2017 tot en met 2019 drie Lakeside-titels op rij. In 2019 maakte hij de overstap naar de PDC, waar Duzza op de Q-School nipt een Tour Card wist te veroveren.

Durrant denkt al na over het leven na het darten en wat hij terug kan doen voor het amateursysteem, vooral voor zijn geliefde regio in het noordoosten van Engeland. De regerend Premier League-kampioen heeft daarom besloten om ambassadeur te worden van de nieuwe organisatie Modern Amateur Darts (MAD), waarvan hij ook aandeelhouder is. Eerder werd bekend dat Michael van Gerwen eenzelfde rol heeft bij deze bond.

De Engelsman neemt deze rol serieus, want hij is momenteel bezig met studie coaching & mentoring. Daarna hoopt hij spelers te begeleiden om de stap te kunnen maken van MAD naar de PDC.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties