Richardson behoudt Europese MAD-titel na winst op Thornton

James Richardson blijft in het bezit van de Europese titel bij de bond Modern Amateur Darts (MAD). Ruthless was vrijdagavond in het titelgevecht te sterk voor Robert Thornton.

De opzet van de organisatie Modern Amateur Darts kent een andere structuur dan wat gebruikelijk is in het darten. Het heeft de vorm van een piramide, dat op regionaal, landelijk, en continentaal niveau wordt afgewerkt. Spelers die op de continentale positie staan kunnen spelers uitdagen om een plek bovenaan de piramide. Spelers die hun positie bovenaan de ladder verdedigen kunnen daar goed geld mee verdienen.

Richardson is sinds december de houder van de Europese belt, nadat hij John O'Shea 9-5 versloeg tijdens het eerste gevecht voor deze titel. Vrijdag werd dus het tweede titelgevecht gehouden. Thornton had daarvoor het minimum bod van 1500 pond neergelegd.

Thornton pakte halverwege de partij een break voorsprong dankzij finishes van 64 en 72 voor een 6-3 voorsprong. Via tweemaal dubbel 10 en een 61 check-out wist Richardson echter terug te komen tot 6-6. De Engelsman nam vervolgens de leiding over door opnieuw dubbel 10 te raken. Thornton miste drie kansen op 7-7, waarna Richardson de voorsprong uitbreidde naar 8-6. Uiteindelijk werd het 9-7 voor de verdedigend kampioen.

Naast het Europese titelgevecht stond er ook een Schotse regionale titel op het spel. Darren Beveridge behield zijn titel van het district 'Braveheart' door Darren Armstrong met 8-7 te verslaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties