Er gingen allerlei geruchten de ronde over het ontbreken van Corey Cadby op het PDC-circuit tijdens de afgelopen maanden. De voormalig jeugdwereldkampioen ontbreekt al drie maanden op de Pro Tour-toernooien.

Op dartsforum The Stars of Darts heeft manager Mac Elkin tekst en uitleg gegeven over het ontbreken van zijn pupil. Cadby zit noodgedwongen in Australië en is in afwachting van een werkvergunning.

”Corey kwam pas in aanmerking voor een werkvergunning toen hij zijn Tour Card gewonnen had. We hebben toen gezamenlijk besloten dat hij op 5 maart zou terugkeren naar Australië zijn huwelijk. Hij kan namelijk maximaal zes maanden per jaar met een toeristenvisum in het Verenigd Koninkrijk verblijven.”

”Inmiddels hebben wij een werkvergunning aangevraagd en in maart hebben wij een gesprek gehad in Melbourne hierover. Op dit moment is de aanvraag nog niet afgekeurd. Wanneer je zo’n verzoek indient, moet je paspoort ingeleverd worden, totdat de beslissing gemaakt is. Corey kan dus niet het Verenigd Koninkrijk in komen, maar hij keert sowieso terug voor de tweede seizoenshelft”, beloofde Elkin namens ‘King Cadby’.

Het Australische talent houdt voorlopig in zijn thuisland zijn conditie op peil. Op het DPA-circuit wist hij al zes toernooien op rij te winnen. Tevens gooide Cadby een negendarter tijdens één van deze toernooien.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek