Michael van Gerwen en Daryl Gurney staan donderdagavond tegenover elkaar in de halve eindstrijd van de Premier League Darts. Dit wordt een boeiende ontmoeting volgens darts-analist Wayne Mardle.

Al is het maar omdat Gurney de vorige drie onderlinge duels met Van Gerwen op televisie allemaal wist te winnen. De Noord-Ier begon deze reeks in de finale van de Players Championship Finals, waarna hij ook in de Premier League Darts tweemaal van de Nederlander won.

Mardle wijst ook op de finale van de Players Championship Finals, die met 11-9 door ‘Superchin’ werd gewonnen. ”Dat format komt overeen met het legformat dat tijdens de play-offs wordt gebruikt.”

”Daryl weet dus dat hij Michael kan pakken en dat weet Van Gerwen ook en dat is belangrijk. Gurney won drie van de vier laatste onderlinge duels. Michael pakte de zege tijdens de meest recente ontmoeting, maar dat was op een Euro Tour-toernooi (niet op televisie, red.).”

Paniek

Mardle heeft wel een vermoeden waarom Gurney goed presteert tegen de nummer één van de wereld. ”Op de één of andere manier zorgt Daryl ervoor dat Michael in paniek raakt. Gurney heeft van nature een kalme uitstraling en speelt altijd tegen zichzelf. Dat kan de tegenstander ontregelen.”

Desondanks wordt Van Gerwen door de voormalig major-finalist als de grootste kanshebber gezien om de finale te bereiken. ”Het wordt een boeiend duel en geen gelopen koers. Maar Michael van Gerwen is nou eenmaal moeilijk te verslaan over een format van best of 19 legs.”

”Ik vind dat Michael altijd een sterke indruk maakt op finaleavonden. Mijn verwachting is dat het de avond van Michael gaat worden. Ja, hij heeft eerder finales verloren, maar ik denk dat hij het nu goed voor mekaar heeft. Het langere format ligt hem goed.”

Volg de live scores tijdens de finaleavond van de Premier League Darts via deze website.

Wayne Mardle blikt vooruit op de 'boeiende ontmoeting' tussen Michael van Gerwen en Daryl Gurney in de halve eindstrijd van de Premier League Darts.

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: , , ,

Author: Pieter Verbeek