Vier toernooien scheidt Cameron Menzies nog van plaatsing voor het WK Darts. De Schotse darter is de leider van de PDC Challenge Tour Order of Merit na zestien van de in totaal twintig toernooien.

Het PDC Challenge Tour-circuit staat open voor spelers die meededen aan de Q-School, maar geen Tour Card hebben gewonnen. De nummers één en twee van de eindranking krijgen een Tour Card voor het Pro Tour-circuit in 2020 en 2021, terwijl de nummer één ook mag deelnemen aan het WK Darts.

Menzies boekte afgelopen weekend zijn tweede toernooizege van het seizoen. ‘Cammy’ staat nu bovenaan de ranglijst met 5700 pond. Jesus Noguera won eveneens zijn tweede titel van het jaar en staat tweede met 5550 pond.

Stephen Burton (5200), Boris Koltsov (4650), Callan Rydz (4200) en Andy Jenkins (4200) zijn de eerste achtervolgers. Berry van Peer behield zijn plek in de top-10 en staat op de tiende plaats met 3250 pond. De Brabander heeft tijdens het afsluitende Challenge Tour-weekend in september vermoedelijk een titel nodig om zich nog in de top twee van de ranking te spelen.

Klik hier voor meer informatie over de Challenge Tour.

Tags:

Author: Pieter Verbeek