Paul Nicholson doet later deze maand niet mee aan de Q-School. Dat houdt meteen in dat ‘The Asset’ komend seizoen niet actief is op het PDC-circuit.

Door veel verrassende uitslagen op het WK Darts verloor Nicholson zijn positie in de top-64 van de wereldranglijst. De nederlagen van Gerwyn Price, Ian White en Dimitri van den Bergh tegen respectievelijk Nathan Aspinall, Devon Petersen en Luke Humphries werden hem fataal.

In plaats van direct een nieuwe poging te wagen op de Q-School, heeft de Australiër besloten om een tussenjaar te nemen, zo vertelt hij aan Live Darts. ”Op dit moment voel ik dat ik niet goed genoeg ben om door de Q-School te komen. Ik wil voorkomen dat mijn zelfvertrouwen nog meer deuken oploopt.”

”Er waren periodes in 2018 waarin ik zeer goed heb gespeeld, vooral in mei en juni. Ik heb tijd nodig om de formule te hervinden waarmee ik mijn onoverwinnelijkheid terugkrijg. Ik moet uitzoeken wat er in de periode 2010-2012 goed ging, in tegenstelling tot de afgelopen jaren.”

”Ik ga zeker naar de Q-School in 2020, ik zou mijn deelname direct bevestigen als dat kon. Komend jaar moet ik een paar dingen anders doen. Dit jaar komt het te vroeg en ik ga hard werken om vormtechnisch en mentaal klaar te zijn voor 2020.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek