De British Darts Organisation (BDO) heeft er een nieuwe concurrent bij. Darter en zakenman Steve Brown heeft een bond opgericht die zich richt op amateurs.

Brown is ook al voorzitter van de Junior Darts Corporation, een bond voor spelers tussen de tien en zeventien jaar. Met de oprichting van Modern Amateur Darts (MAD) maakt de Engelsman een nieuwe mogelijke tussenstap richting het grote geld bij de Professional Darts Corporation (PDC).

De nieuwe Britse bond houdt zich in eerste instantie enkel bezig met amateur-darters in het Verenigd Koninkrijk. In de komende twaalf maanden willen zij hun systeem verder perfectioneren.

Allerlei open-toernooien kunnen hun evenementen beschikbaar stellen voor het puntensysteem van Modern Amateur Darts. Met die punten kunnen spelers zich kwalificeren voor een officieus amateur-WK. Meer informatie hierover wordt in de komende weken verwacht.

Modern Amateur Darts kan al rekenen op steun van enkele grote darters. Zo hebben namen als Raymond van Barneveld, Phil Taylor, Paul Nicholson, Mark Webster, Darryl Fitton en Bobby George hun steun uitgesproken voor dit initatief.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek