Danny Noppert heeft na zijn goede resultaat op de Players Championship Finals een flinke sprong gemaakt op de wereldranglijst.

De Fries haalde afgelopen weekend de halve finale tijdens het televisietoernooi in Minehead. Hierdoor steeg Noppert tien plaatsen op de wereldranglijst en is ‘Noppie’ nu de nummer 47 van de wereld.

De voormalig Lakeside-finalist heeft veel landgenoten om zich heen op de PDC Order of Merit. Jan Dekker (43), Jeffrey de Zwaan (44), Christian Kist (48) en Ron Meulenkamp (49) staan in de buurt. Vincent van der Voort (37) en Jeffrey de Graaf (61) staan ook tussen plek 33 en 64 op de wereldranglijst.

In de top-32 staan vijf Nederlanders. Ondanks dat Michael van Gerwen er weer niet in slaagde om een titel te verdedigen, is zijn voorsprong op de concurrentie ruim. Van Gerwen voert de lijst aan met 1.453.500 pond, bijna tweemaal zo veel als nummer twee Rob Cross met 750.750 pond.

De regerend wereldkampioen passeerde Peter Wright op de ranglijst, die nu derde staat met 742.500 pond. Daryl Gurney, de winnaar van de Players Championship Finals, staat nog steeds vijfde achter Gary Anderson.

Raymond van Barneveld is op plek zeventien de tweede Nederlander op de PDC-ranking. Jelle Klaasen (24), Jermaine Wattimena (29) en Benito van de Pas (30) behoren eveneens tot de 32 beste spelers ter wereld.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek