Mensur Suljovic heeft voor een geweldige stunt gezorgd door de Champions League of Darts op zijn naam te schrijven. De Oostenrijker versloeg Gary Anderson in de finale met 11-9.

Het was voor ‘The Gentle’ zijn tweede zege op de Schot, na zijn eerdere overwinning op Anderson in de poulefase. Suljovic bond daarnaast ook Peter Wright, Dave Chisnall en Raymond van Barneveld aan de zegekar.

Suljovic gooide niet eens zo heel erg goed in de finale, maar in zijn eigen legs was hij haast onbreekbaar. Dit lukte Anderson slechts eenmaal, maar door een eerdere break van de nummer zeven van de wereldranglijst, schoot ‘The Flying Scotsman’ daar weinig mee op.

Vanaf 6-6 maakte beide spelers zeven legs lang geen fout meer in hun eigen leg, zelfs breakkansen waren schaars. Anderson kreeg tweemaal de kans om via bulls-eye een late break te forceren, maar de tweevoudig wereldkampioen miste ruim.

In de twintigste leg (9-10) verzuimde Anderson om zijn eigen leg te houden om een beslissende leg af te dwingen, waarna Suljovic met zijn tweede matchpijl op dubbel 14 toesloeg voor de titel.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek