Raymond van Barneveld doet in zijn laatste jaar als professioneel darter niet mee aan de World Matchplay. Door onvoorziene omstandigheden kan ‘Barney’ aankomend weekend niet meedoen aan een Pro Tour-weekend in Wigan.

Daarnaast kan Van Barneveld niet deelnemen aan de twee Euro Tour-kwalificatietoernooien, die vrijdag op het programma staan. Hierdoor kan de 52-jarige Hagenaar zich niet meer kwalificeren voor de World Matchplay.

”Helaas heb ik door onvoorziene omstandigheden mij moeten terugtrekken voor de Euro Tour qualifier en Pro Tours dit weekend. Hierdoor zal ik helaas de Matchplay gaan missen. Het is niet anders. Vol de focus op de rest van het jaar”, schrijft ‘Barney’ op zijn Twitter.

Bij navraag van Dartsnieuws wilde het management van de Nederlandse dartspionier niet verder uit wijden over de privéomstandigheden van Van Barneveld.

De vijfvoudig wereldkampioen had bij goede resultaten aankomend weekend nog een minimale kans gehad op deelname aan het toernooi in Blackpool.

Van Barneveld deed na zijn overstap naar de PDC twaalf keer op rij mee aan de World Matchplay, waar hij in 2010 met een finaleplek zijn beste resultaat behaalde. Een jaar later kwam de voormalig postbode tot de kwartfinale. Tijdens de afgelopen zeven edities kwam Van Barneveld niet meer voorbij de laatste zestien.

Tags:

Author: Pieter Verbeek