Anderson kijkt uit naar World Senior Championship: 'Heerlijk om het nog eens op te nemen tegen mijn oude rivalen'

Bob Anderson is één van de deelnemers aan het World Seniors Championship, dat begin volgend jaar plaatsvindt. De wereldkampioen van 1988 kijkt er alvast naar uit om zich nog eens te meten met zijn oude rivalen.

Anderson deed zijn walk-on op het PDC-WK 1995 op een levend paard. "Dat verdomde paard. Ik denk niet dat ik dat nog eens zal doen zoals in de Circus Tavern. Door de jaren heen heeft dat paard meer publiciteit gekregen dan mezelf", aldus Anderson bij Oche180.

De 73-jarige Engelsman kijkt ernaar uit om zich nog eens te meten met oude rivalen als Phil Taylor, John Lowe, Keith Deller en Dennis Priestley. "Ik heb de voorbije dertien jaar amper nog echte wedstrijden gespeeld, al ben ik wel steeds actief gebleven in de Super League van het county-systeem. Mijn hoofdbezigheid was het geven van demo's, het zal dus wel even aanpassen worden om dat competitievuur terug aan te wakkeren."

Taylor een klasse apart

Anderson had het al over zijn rivaliteit met Lowe, Deller en Priestley. "Maar Taylor was iets anders. Het was alsof je een sneltrein probeerde tegen te houden met een tafeltennisbatje. Ik had het twijfelachtige genoegen om een paar jaar geleden tegen Phil te spelen in een oefenwedstrijd en hij gaf me een stevig pak rammel. Ik dacht 'je bent geen spat veranderd'. Luipaarden veranderen hun vlekken toch ook niet? De vlekken zijn misschien iets grijzer dan ze waren! Ik verloor nooit graag van iemand, zeker niet van Phil. Maar ik raakte er erg aan gewend, wat vreselijk is om te zeggen, net als de rest van de dartswereld."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties