(VIDEO) Darters Premier League Darts op tussentijds rapport: Van den Bergh toont geen plankenkoorts bij competitiedebuut | Dartsnieuws.com

(VIDEO) Darters Premier League Darts op tussentijds rapport: Van den Bergh toont geen plankenkoorts bij competitiedebuut

In aanloop naar de hervatting van de Premier League Darts op 19 april blikt Dartsnieuws per deelnemer terug op hoe zij aan de competitie zijn gestart. Deze keer aandacht voor de start van Dimitri van den Bergh.

Net als mede-debutant Jonny Clayton is Van den Bergh prima begonnen aan de Premier League Darts. Clayton is momenteel de nummer één op de ranglijst, terwijl The Dreammaker tweede staat.

Van den Bergh maakt voorlopig een zeer stabiele indruk in zijn eerste volledige jaar in de Premier League. Slechts eenmaal wierp de Belg een gemiddelde van onder de 98, maar dat duel won hij wel met 7-0.

De tweevoudig jeugdwereldkampioen snoepte in zijn openingswedstrijd knap een punt af van Michael van Gerwen en versloeg vervolgens Nathan Aspinall (7-5) en Glen Durrant (7-0).

Tegen Peter Wright was Van den Bergh tijdens de vierde speelronde eveneens de betere speler, maar het bleef bij een gelijkspel. Vlak voor het einde van het eerste blok raakte de Belgische darter zijn ongeslagen status kwijt. Van den Bergh miste te veel dubbels tegen José de Sousa en verloor met 7-3 van de Portugees.

Met zes punten uit vijf duels kan Van den Bergh terugkijken op een geslaagde start, zeker met in het achterhoofd dat de Belg onlangs nog een knieoperatie onderging en een verhuizing naar Engeland achter de rug heeft. Van den Bergh heeft mogelijk nog twee of drie puntjes nodig om definitief te eerste competitiehelft door te komen.

Statistieken na vijf wedstrijden

Positie: 2

Toernooigemiddelde: 99.76

180's: 23

Finishpercentage: 36.7 procent

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties