Harvey wil graag deelnemen aan World Seniors Darts Championship: 'Hopelijk zijn ze me niet vergeten' | Dartsnieuws.com

Harvey wil graag deelnemen aan World Seniors Darts Championship: 'Hopelijk zijn ze me niet vergeten'

Begin volgend jaar vindt in Engeland het World Seniors Darts Championship plaats. Eén van de spelers die er hoopt bij te zijn is de Schot Jamie Harvey, die in 1993 één van de mede-oprichters van de PDC was.

Harvey, in 1996 halve finalist op het WK, kwam de voorbije jaren weinig in actie omdat hij moest herstellen van kanker. "Ik was ooit vierde van de wereld en denk dat ik mijn kans verdien op het World Seniors Darts Championship. Hopelijk word ik niet vergeten, alleen maar omdat ik ziek ben geweest en niet erg luidruchtig op sociale media. Ik ben er echter nog steeds en kan nog steeds goed spelen. Uiteraard zou ik de komende maanden serieus moeten oefenen om er klaar voor te zijn, daarom zou het leuk zijn om te weten of ik al dan niet mag meedoen", aldus Harvey bij Oche180.

Bristow

"Ik denk dat het een geweldig toernooi zal zijn", vervolgt 'Bravedart'. Alleen jammer dat Eric Bristow en Jocky Wilson er niet meer zijn. Ze zouden nog steeds publiekstrekkers zijn. Ik mis Eric heel erg. We hebben leuke tijden gehad en we konden het goed met elkaar vinden. Er was nooit een saai moment, geloof me. Ik weet dat Eric en Jocky op ons neer zullen kijken. Waarschijnlijk lachend en zeggend hoe makkelijk ze ons allemaal konden verslaan!"

Leuke anekdote

Harvey blikt ook nog eens terug op een bijzonder merkwaardig moment, toen hij live op Sky Sports in een gat viel. "Het was tijdens een 'World Pairs' wedstrijd, Keith Deller en ik tegen Bob Anderson en Phil Taylor. Ik ben niet van het podium gevallen. Sky Sports had een bloempot voor een gat op het podium gezet. Tijdens een tv-pauze bleven we op het podium om te oefenen, maar we zagen niet dat Sky de bloempot weghaalde. Ik stapte achteruit en viel in het gat. Bob zei al lachend dat ik met opzet was gevallen om te winnen, omdat hij en Phil erdoor afgeschrikt werden. Tegenwoordig zou ik echter niet meer in een gat kunnen vallen, ik zou er niet meer uit kunnen komen. Ik zou daar dagen en dagen liggen", lacht Harvey.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties