Priestley verwacht kansloze missie tegen Taylor op eerste editie WK-senioren | Dartsnieuws.com

Priestley verwacht kansloze missie tegen Taylor op eerste editie WK-senioren

Dennis Priestley denkt dat het lastig wordt om Phil Taylor af te houden van de titel tijdens de eerste editie van de World Seniors Darts Championship in 2022.

Het toernooi is in het leven geroepen door promoters MODUS Darts en Snooker Legends. Het deelnemersveld voor het WK-senioren bevat verder namen als Andy Fordham, Martin Adams, Ted Hankey, John Lowe en Bob Anderson. Het zal voor deze mannen volgens Priestley een ongelofelijke opgave worden om Taylor te verslaan.

Priestley stond zelf eerder vijfmaal tegenover Taylor in een WK-finale en wist enkel de eerste van deze ontmoeting te winnen, dit was tijdens de allereerste editie van het PDC-WK in 1994.

''Ik heb in de jaren 90 al een aantal keren op me broek gehad van Phil'', beaamt The Menace tegenover Oche180. ''Ik denk dat het lastig wordt om Taylor af te stoppen. Hij is nog steeds een topdarter. De meeste deelnemers zijn enkel nog actief op het demonstratiecircuit. Ik denk dat het haast onmogelijk wordt om Phil te verslaan.''

Hoewel Priestley zelf ook als één van de deelnemers is aangekondigd, denkt de Engelsman daar zelf anders over. ''Wellicht past een rol als ambassadeur mij beter. Ik heb problemen met mijn knie, iets waar ik al zo'n twintig jaar last van heb. Ik heb altijd gezegd dat zolang ik de pijn kan verdragen, ik geen nieuwe knie wil. Nu ben ik in een fase gekomen dat de pijn niet te harden is. Het hangt er vanaf wanneer ik in aanmerking kom voor een behandeling. Wellicht is er nu een langere wachtlijst vanwege de corona-pandemie, we gaan het zien.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties