Autistische jongen van 11 jaar gooit negendarter en krijgt presentje van PDC

Harvey Stinger verrichtte begin deze maand een mooie prestatie door thuis tijdens een online toernooi een negendarter te gooien.

De 11-jarige jongen, die kampt met autisme, was onder toeziend oog van zijn vader zijn wedstrijd aan het spelen. Bij een stand van 3-0 wist Harvey plots een negendarter te gooien via twee 180-scores en een 141 finish.

''De deur van de keuken vloog opeens open en mijn zoon rende binnen om te vertellen dat hij een negendarter had gegooid'', zo vertelt zijn moeder tegenover Diss Express. ''Ook mijn echtgenoot was sprakeloos. Een negendarter gooien is sowieso al een hele prestatie, maar zeker op 11-jarige leeftijd. Mijn man wist de rest van de wedstrijd geen woord meer uit te brengen, maar Harvey bleef zo koel als een komkommer.''

Nadat Harvey zijn prestatie op Twitter had gezet, trok het de aandacht van onder meer darts-analist Wayne Mardle. Hij riep de PDC op om een 9-darter speld op te sturen. Dit aandenken is normaal voorbehouden aan spelers die een negendarter hebben gegooid op de PDC Tour.

De volgende dag kwam er al een antwoord van de PDC waarin werd gezegd dat de speld onderweg is. Volgens de bond is Harvey de jongste eigenaar van een zogeheten nine-dart pin.

Lees meer over:
negendarter Overig

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties