(VIDEO) Darters Premier League Darts op tussentijds rapport: Trieste aftocht dreigt voor Durrant

In aanloop naar de hervatting van de Premier League Darts op 19 april blikt Dartsnieuws per deelnemer terug op hoe zij aan de competitie zijn gestart. Deze keer aandacht voor de start van Glen Durrant.

Slechts eenmaal kwam het voor dat de titelverdediger van de Premier League Darts in het daaropvolgende seizoen laatste werd in de competitie. Het overkwam Gary Anderson in 2012, nadat hij de titel had gepakt in 2011. Durrant heeft een wonder nodig om zich niet bij Anderson te voegen.

Durrant is geen schim meer van de speler die vorig jaar overtuigend de Premier League Darts op zijn naam schreef. Duzza kreeg in het najaar te kampen met het coronavirus en na een paar gevoelige nederlagen is het zelfvertrouwen tot een nulpunt gezakt.

De Engelsman begon dus al beschadigd aan de Premier League en leed kansloze nederlagen tegen Nathan Aspinall (7-3), Jonny Clayton (7-3), Dimitri van den Bergh (7-0), Gary Anderson (7-2) en James Wade (7-3).

Met nog vier speelrondes te gaan en een achterstand van al vijf punten op de achtste plek heeft de drievoudig wereldkampioen eigenlijk nog één reddingsboei over. Maandagavond moet er gewonnen worden van Michael van Gerwen om nog enigszins kans te maken op deelname aan de tweede seizoenshelft. Één ding spreekt wel in het voordeel van Durrant, hij won namelijk vier van de zes voorgaande ontmoetingen met de Nederlander.

Statistieken na vijf wedstrijden

Positie: 10

Toernooigemiddelde: 87.52

180's: 3

Finishpercentage: 24.4 procent

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties