Deller blikt terug op WK-titel: "Ik versloeg Bristow met zijn eigen wapens"

Keith Deller werd bij zijn debuut in 1983 meteen wereldkampioen darts. De inmiddels 63-jarige Engelsman blikte bij Talking Pints, een programma van de Engelse politicus Nigel Farage, terug op die legendarische wereldtitel.

"Ik had totaal geen angst als debutant", opent Deller. "In de kwartfinale tegen John Lowe dacht iedereen dat ik zou verliezen, maar daar had ik geen boodschap aan, ik was ervan overtuigd dat ik zou winnen en zo geschiedde ook."

In de finale versloeg Deller uiteindelijk Eric Bristow en daar heeft hij nog een legendarische anekdote over. "Er waren in Jollees (de zaal waar het WK toen plaatsvond) twee opwarmruimtes, eentje met twee borden, de andere met slechts één bord. Eric wou altijd die ruimte met één bord."

"Ik had er echter voor gezorgd dat ik ruim op voorhand in de zaal was, zodat ik kon kiezen in welke opwarmruimte ik kon spelen. Uiteraard koos ik voor die met één bord, Eric was razend en eigenlijk wist ik toen al dat ik de finale zou winnen. Ik had Eric verslagen met een mentaal spelletje, net datgene waar hij zo sterk in was."

Deller won die bewuste finale met 6-5.

finale tegen bristow: eric wou altijd in kamer met een bord
.

Lees meer over:
Keith Deller Overig

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties