Deller komt met opmerkelijk verhaal: "Op de Pro Tour stopte iemand een wedstrijd omdat zijn tegenstander te hard stonk"

Keith Deller was afgelopen week actief op het WK voor senioren. De 63-jarige Engelsman ging er in de tweede ronde onderuit tegen Neil Duff, maar zorgde achteraf voor de nodige controverse.

Deller gebruikte veel talkpoeder om zijn handen droog te houden, waardoor het dartbord tegen het einde van de wedstrijd bijna volledig wit zag. Op sociale media kreeg hij daar de nodige kritiek voor. "Iedereen die klaagt over het talkpoeder, de twee grootste namen aller tijden, Eric Bristow en Phil Taylor klaagden er nooit over", zegt Deller.

Kritiek op analisten

De voormalige BDO-wereldkampioen rekende na zijn zege in de eerste ronde ook af met analisten Matthew Edgar en Paul Nicholson, die voorspeld hadden dat Deller geen wedstrijd zou winnen op het WK voor senioren. "Ze kennen er niets van en bovendien hebben ze amper iets gewonnen in hun carrière. Ik verdien meer respect", aldus Deller.

Het deed ex-prof James Hubbard in zijn pen kruipen op Twitter. "Analisten worden betaald om een mening te hebben." Hij voegde eraan toe: "Ze zijn gewoon eerlijk geweest over de vorm in hun voorspellingen, geen jaloezie of disrespect."

Stinken

"Jouw mening James," schreef Deller terug. "Om te zeggen dat je talkpoeder moet verbieden. Hoe zit het met een speler die dingen opdoet die stinken en erg afstotelijk zijn? Ook een speler die je kent op de Pro Tour gaf de partij bij een 4-4 stand op omdat de hygiëne van die persoon walgelijk was, waar houdt het op?"

"Ik weet daar niets van, dus ik ga me er niet mee bemoeien," zo beëindigde Hubbard de discussie.

Anderson-Harms

Het verhaal deed denken aan een wedstrijd in de groepsfase van de Grand Slam of Darts 2018, toen Wesley Harms zijn tegenstander Gary Anderson ervan beschuldigde scheten te laten op het podium. "Als de jongen denkt dat ik een scheet heb gelaten heeft hij het 1010% mis", zei Anderson daarover. "Ik zweer op het leven van mijn kinderen dat het niet mijn schuld was. Ik heb al eens een slechte maag gehad op het podium en dat heb ik toegegeven. Dus ik ga niet liegen over het laten van scheten op het podium."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties