Nicholson kiest vijf kersverse Tour Card-houders (waaronder Veenstra) om naar uit te kijken dit jaar

Vorige maand hebben verschillende spelers zich op Q-School verzekerd van een Tour Card voor de komende twee jaar. Voormalig profdarter en tegenwoordig analist, Paul Nicholson, pikt er vijf uit om in de gaten te houden.

Nicholson begint met Graham Usher. "Hij heeft de voorbije jaren steeds progressie gemaakt, op 49-jarige leeftijd is hij klaar voor de Pro Tour. Op Q-School haalde hij een gemiddelde van bijna 92 over al zijn matchen heen, dat is zeker goed genoeg om mee te draaien in de PDC. 'The Gambler' is bovendien een snelle speler en dat maakt het aantrekkelijk om naar te kijken."

Als tweede schuift Nicholson de 20-jarige Dylan Slevin naar voor. Deze Ier bereikte afgelopen weekend op het eerste Players Championship van het jaar meteen de halve finales. "Hij doet me wat denken aan zijn landgenoot Keane Barry, ook die stond er al op zo'n jonge leeftijd. Ook hij liet een hoog gemiddelde noteren op Q-School en moet zeker in staat worden geacht om zijn Tour Card volgend jaar veilig te stellen.

Corey Cabdy keert na vier jaar afwezigheid terug op de Pro Tour. "Niemand zal het graag tegen hem opnemen, omdat ze weten tot wat hij allemaal in staat is. Je moet ook geen mentale spelletjes met hem spelen, want dan krijg je dat dubbel zo hard terug. Ik zal alleszins niet verbaasd zijn als hij dit jaar al meedoet voor de winst op een tv-toernooi."

Veenstra

In Nicholson's lijstje vinden we met Richard Veenstra ook een Nederlander terug. "Hij komt op het juiste moment naar de PDC. De voorbije jaren heeft hij de nodige ervaring opgedaan in de BDO/WDF en hij is klaar voor het hoogste niveau. Richard is bovendien een zeer sympathieke kerel die graag zal gezien worden op de Pro Tour. Ik ben een grote fan van Richard, hij zal alleen nog wat constanter moeten worden om echt topprestaties te leveren."

Tot slot zet Nicholson ook Jacques Labre in zijn top vijf. De Fransman is de eerste speler van zijn land die erin slaagde om een Tour Card te veroveren. "Bijna iedereen had Thibault Tricole verwacht, maar het werd Labre die een Tour Card veroverde. Hij is misschien minder gekend als Tricole, maar minstens even getalenteerd. Ik verwacht niet meteen uitschieters van hem, maar als hij gestaag kan groeien heeft hij zeker een toekomst in de PDC. Ik hoop ook dat Frankrijk nu wordt uitgenodigd voor de World Cup of Darts.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties