Hempel vermaakt lokale fans op exhibitie inclusief het spelen tegen negenjarige terwijl hij op een stoel zat

Vrijdagavond vond in Neuwied een exhibitietoernooi plaats dat werd georganiseerd door de Dart Sport Club Kastanie Neuwied e.V..

Deze dartclub organiseert altijd exhibities om de dartssport in de regio te promoten. In 2014 was Roland Scholten er te gast, in 2018 kon Neuwied zich vergapen aan het spel van Justin Pipes en in januari 2019 deed John Henderson er mee. In augustus van datzelfde jaar nam 25-voudig Duits kampioenschapswinnaar Andy Kröckel er deel aan een exhibitietoernooi.

Afgelopen vrijdag was Florian Hempel er te gast. Onder de ongeveer 100 toeschouwers werden 20 gelukkigen geloot om tegen de Keulenaar te spelen. Oorspronkelijk was het de bedoeling om elk één leg tegen Hempel te spelen, maar het programma werd gewijzigd zodat er kleine partijen in het formaat best of 3 legs werden gespeeld.

Overigens verloor Hempel twee van de 20 partijen. Hier bleken de toeschouwers te sterk, tot grote vreugde van de bezoekers die hun lokale helden hiervoor toejuichten.

Onder de toeschouwers bevond zich de 9-jarige Max, die tot zijn grote teleurstelling niet was geloot om tegen Hempel te spelen. Toen het jongetje tijdens een korte pauze aan de Keulenaar vroeg dat hij ook graag tegen hem wilde spelen, aarzelde de inwoner van Dessau, die zelf een zoontje van bijna 4 jaar heeft, niet lang en beloofde de kleine fan een leg tegen hem: "Ik doe het!"

Om een gelijke kans te krijgen, speelde Hempel zittend op een stoel. Met deze handicap had de kleine en dolblije fan nog maar 3 punten over toen Hempel de leg won.

Tot slot werden onder alle toeschouwers 10 toegangskaarten voor het flipperkast museum in Neuwied verloot.

Volgens de clubleiding zal het volgende exhibitietoernooi in Neuwied waarschijnlijk over een jaar plaatsvinden.

Lees meer over:
Florian Hempel Overig

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties