Mason pakt weektitel in MODUS Super Series na winst tegen O'Shea

Chris Mason heeft afgelopen zaterdag de weektitel gewonnen in de MODUS Super Series. 'The Ace', die deze week voor het eerst meedeed, was de beste tijdens de finaleavond in Portsmouth.

De beste zes spelers van de eerste vijf speeldagen troffen elkaar zaterdag verdeeld over twee poules tijdens de finaledag van deze speelweek.

In de eerste groep was het Mark Dudbridge die overtuigend de halve finales haalde met overwinningen op Gary Robson (4-2) en Andy Jenkins (4-0). Robson werd de nummer twee in deze poule nadat hij Jenkins (4-3) versloeg.

In Groep B wisten Mason, Tony O'Shea en Richie Howson alle drie eenmaal met 4-3 te winnen. Er kwam dus een 9-dart shoot-out aan te pas. Mason scoorde van het drietal de meeste punten en ging sowieso door. O'Shea en Howson stonden na negen pijlen gelijk en moesten dus nog eens drie keer gooien. Uiteindelijk ging O'Shea samen met Mason door naar de laatste vier.

In de eerste halve finale was O'Shea met 4-3 te sterk voor Dudbridige. Mason schakelde Robson uit na een beslissende leg. Ook de finale ging over de volledige zeven legs. Mason trok met 4-3 aan het langste eind en boekte daarmee een plek in de finaleweek.

Opzet

Elke week komen van maandag tot en met vrijdag twaalf spelers in actie in meerdere poules. De zes beste spelers gaan door naar de finaleavond op zaterdag.

In de dertiende speelweek gaan de twaalf weekwinnaars de strijd met elkaar aan om te bepalen wie de MODUS Super Series-kampioen wordt en de hoofdprijs van 20.000 pond opstrijkt.

Groep A

Mark Dudbridge 4-2 Gary Robson

Gary Robson 4-3 Andy Jenkins

Andy Jenkins 0-4 Mark Dudbridge

Groep B

Richie Howson 3-4 Tony O'Shea

Tony O'Shea 3-4 Chris Mason

Chris Mason 3-4 Richie Howson

9-dart shootout

Chris Mason 218

Tony O'Shea 205 (295 na 12 darts)

Richie Howson 205 (250 na 12 darts)

Halve finale

Mark Dudbridge 3-4 Tony O'Shea

Chris Mason 4-3 Gary Robson

Finale

Tony O'Shea 3-4 Chris Mason

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties