Mason sluit terugkeer als fulltime darter uit: 'Als je een bepaalde leeftijd bereikt, is dat niet iets wat je fulltime kunt doen'

Chris Mason heeft gezegd dat het winnen van de eerste MODUS Super Series-titel deze week "absoluut geweldig" zou zijn, maar zelfs als hij wint, zal hij niet van plan zijn om fulltime terug te keren als professioneel darter.

Mason was de laatste speler die zijn plaats boekte in de MODUS Super Series Champions Week line-up van deze week nadat hij afgelopen weekend de twaalfde speelweek op zijn naam schreef. Het was voor 'The Ace' zijn eerste televisietoernooi in twaalf jaar.

''Ik had aanvankelijk wat overredingskracht nodig om aan het toernooi deel te nemen'', vertelde Mason tijdens de MODUS Super Series. "Het begon me te dagen in de aanloop, ik dacht 'oh mijn hemel', maar tegelijkertijd was het spannend. Als je 12 jaar niet op het televisiepodium hebt gespeeld, vergeet je hoe moeilijk het is. Maar uiteindelijk is het een fantastische ervaring geweest. Het is een prachtige locatie en een geweldige groep mensen om mee te werken en tegen te spelen.''

En nu is de tweevoudig Lakeside-halvefinalist erop gebrand om de finaleweek te winnen. ''Dat zou absoluut geweldig zijn. Zeker omdat je naam dan als eerste op de beker komt. Maar de groep spelers waartegen ik moet spelen is absoluut van de bovenste plank, dus ik zal nog een paar niveaus hoger moeten spelen dan vorige week. Het zal moeilijk worden. Wie een week wint om zich te kwalificeren en vervolgens de Champions Week wint, heeft zijn geld zeker verdiend."

Mocht het Mason lukken om de finaleweek te winnen, betekent dat echter niet dat hij gaat nadenken over een definitieve terugkeer als professioneel darter.

''Ik heb mijn verplichtingen als commentator'', zegt hij. "Ik was er altijd op gebrand dat als ze een senioren tour zouden introduceren, dat mij dat zou passen omdat het niet zo'n druk zou zijn om elk weekend te spelen. Als je een bepaalde leeftijd bereikt, is dat niet iets wat je fulltime kunt doen. Daarom ben ik blij dat het senioren-WK is geïntroduceerd. En ongeacht wat er deze week gebeurt, ben ik dolblij dat ik in februari aan het volgende wereldkampioenschap voor senioren mag deelnemen. Maar om ooit weer regelmatig te gaan spelen, absoluut niet."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties