Nederlander breekt wereldrecord in strijd tegen kinderkanker

Roy Otten uit Beuningen heeft een nieuw wereldrecord neergezet. De Nederlander gooide in de strijd tegen kinderkanker maar liefst honderd uur onafgebroken zijn pijltjes naar het bord.

Otten realiseerde dat wereldrecord in café De Schutterberg in Arnhem, waar hij ten voordele van het Prinses Maxima Centrum in Utrecht zijn inspanning leverde. In dat centrum worden kinderen met kanker behandeld. "Dit nooit meer", doet Otten zijn verhaal bij De Gelderlander. "Hij moet dan nog 6,5 minuut. Het lopen is bijna schuifelen geworden. Toch slaat hij nog elke keer zijn score aan op de laptop."

Overmand door emoties

Na het gooien van zijn laatste pijltjes werd Otten overmand door emoties. ,"Ik ben opgelucht met een grote ‘O'. De recordpoging leverde uiteindelijk zo'n 2000 euro op. ,"En dat hield me ook op de been. Twee dagen geleden zat ik er even doorheen, maar nadat ik bedacht waar ik het voor deed, kreeg ik weer energie.”

Otten deed in het verleden ook al een aantal recordpogingen. ,"Ik heb nu in totaal vier keer een poging gedaan, maar dit was wel de laatste keer. Het is mooi geweest", zegt de Nederlander, die nu een vermelding krijg in het Guinness Book of Records.

Nederlander breekt wereldrecord in strijd tegen kinderkanker
Lees meer over:
wereldrecord Overig

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties