Scheidsrechter Noble legt opzet Modus Super Series uit: 'PDC is de Premier League, wij zijn het niveau net daaronder'

Onlangs werden de Modus Super Series aangekondigd. Een nieuwe reeks toernooien met een prijzenpot van ruim één miljoen euro.

De Modus Super Series zijn bestemd voor spelers die momenteel geen PDC Tour Card hebben. "We zijn destijds met online toernooien begonnen tijdens de lockdown", zegt George Noble, PDC-scheidrechter en bij Modus mede verantwoordelijk voor de Super Series. "Langzaam zijn we gegroeid tot een veel professionelere organisatie, zo werken we nu al met acht camera's en bieden we eigenlijk zowat dezelfde kwaliteit die tv-zenders bieden."

"Ons doel is een platform te geven aan spelers die momenteel geen Tour Card hebben, maar wel (opnieuw) dromen van een professionele carrière", vervolgt Noble. "Zo hebben we een mix van spelers die in het verleden een Tour Card hadden, maar nu een mindere periode in hun carrière kennen en jonge, opkomende spelers."

Opstapje richting PDC

Noble wil dan ook dat de Super Series een opstapje zijn richting PDC. "De PDC is de Premier League van het darten, wij zijn de tweede afdeling zeg maar. Spelers kunnen hier ervaring opdoen. Daarnaast nodigen we sinds kort ook fans uit tijdens onze toernooien, we willen hen een leuke avond aanbieden. Er zijn 128 profspelers, maar ook daarbuiten zijn er nog heel veel goede spelers."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties