Scutt neemt leiding over van Thomas na tweede speeldag Online Darts League

Martin Thomas is de koppositie in de eerste speelweek van het vijfde seizoen van de Online Darts League kwijtgeraakt aan Connor Scutt.

Scutt was dinsdag uitstekend op dreef met vier zeges in vijf duels. Hij verloor weliswaar van Thomas (4-2), maar pakte wel de winst tegen Aaron Turner (4-3), Richard North (4-1), Carl Wilkinson (4-1) en Michael Warburton (4-2).

Scutt en Thomas hebben nu allebei veertien punten, maar het legsaldo is ruim in het voordeel van Scutt. Wilkinson is de naaste achtervolger van dit tweetal met twaalf punten, terwijl Warburton en North op acht punten staan. Turner staat stijf onderaan met vier punten.

Elke speler speelt tot en met woensdag dagelijks één keer tegen de andere spelers uit de groep. De winnaar van deze poule gaat direct door naar de finalegroep van zaterdag.

De nummers twee en drie van de ranglijst spelen op donderdagavond en vrijdagavond een nieuwe poule tegen drie nieuwe spelers. Dit zijn Jim Williams, Matthew Dennant en Rob Collins.

De nummers vijf en zes van de stand op woensdag, spelen eveneens een nieuwe poule tegen nieuwe deelnemers. In deze poule zijn Darryl Pilgrim, Graham Usher en Tony Newell de instromers. Zij komen op donderdagmiddag en vrijdagmiddag in actie. Vanuit de avondgroep gaan er drie spelers naar de finalegroep en vanuit de ochtendgroep twee, waardoor de finalegroep dus uit zes spelers bestaat.

In tegenstelling tot de eerste editie van de Modus League in 2020 wordt er niet online via een webcamverbinding gespeeld, maar op een locatie in het Engelse Southampton. De wedstrijden zijn te volgen via het YouTube-kanaal van Online Darts.

Speelschema MODUS Online Live League (Fase 5, Week 1)

Dinsdag 21 september

Connor Scutt 4-3 Aaron Turner

Carl Wilkinson 4-3 Richard North

Michael Warburton 4-0 Martin Thomas

Richard North 1-4 Connor Scutt

Aaron Turner 3-4 Martin Thomas

Carl Wilkinson 4-1 Michael Warburton

Martin Thomas 4-0 Richard North

Connor Scutt 4-1 Carl Wilkinson

Michael Warburton 2-4 Aaron Turner

Connor Scutt 2-4 Martin Thomas

Richard North 0-4 Michael Warburton

Carl Wilkinson 4-1 Aaron Turner

Michael Warburton 2-4 Connor Scutt

Martin Thomas 2-4 Carl Wilkinson

Aaron Turner 0-4 Richard North

Stand in Groep A na 10 wedstrijden

1. Connor Scutt 14 pts (+13)

2. Martin Thomas 14 pts (+5)

3. Carl Wilkinson 12 pts (+11)

4. Michael Warburton 8 pts (-3)

5. Richard North 8 pts (-8)

6. Aaron Turner 4 pts (-15)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties