VIDEO: Is dit de traagste darter ooit?

Wie is nu eigenlijk de traagste darter aller tijden? Als we onderstaand filmpje bekijken lijkt de beslissing snel genomen.

In 1985 namen Jocky Wilson en Terry Down het tegen elkaar op in de Blackthorn Masters, een BDO-toernooi dat georganiseerd werd tussen 1978 en 1989. Het was de laatste 16 en de Schotse legende moest het opnemen tegen de weinig bekende kwalificatiespeler Down. Om te zeggen dat het een botsing van stijlen was, zou een groot understatement zijn.

Geïrriteerd

Terwijl Wilson een bezoek in nauwelijks tien seconden afrondde, kon Down met zijn hoge en moeizame werpactie er bijna een minuut over doen om drie pijlen te gooien. Op beelden van de wedstrijd, beschikbaar op YouTube, is te zien hoe Wilson steeds geïrriteerder raakt door de aanpak van zijn tegenstander, terwijl hij ook een sigaret opsteekt.

Ook de commentator kon niet geloven wat hij zag. "Deze man neemt echt zijn tijd, het is bijna in slow motion," zei hij vroeg in de wedstrijd. Down won uiteindelijk de wedstrijd met 2-0 en kreeg amper een handdruk van Wilson.

Anekdote van Lowe

Volgens dartslegende John Lowe in zijn autobiografie, 'Old Stoneface', vroeg Wilson daadwerkelijk aan iemand in het publiek om een stoel zodat hij kon gaan zitten tijdens het bezoek van Down. Lowe schreef dat Wilson "van het podium af stormde naar de spelersruimte, waar hij de volgende 20 minuten iedereen die hij zag beledigde". Lowe voegde eraan toe: "Toen kwam Terry binnen. Hij ging recht op Jocky af en verontschuldigde zich voor zijn trage spel. Toen gaf hij een dikke kus op Jocky's wang. 'Wat doe je nou?', vroeg Jocky."

Lees meer over:
John Lowe Jocky Wilson Overig

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties