76-jarige Lowe genoot volop tijdens senioren-WK: 'Dit had eigenlijk 10 jaar geleden al gehouden moeten worden'

John Lowe liet tijdens de eerste editie van het senioren-WK begin februari zien nog altijd een goed pijltje te kunnen gooien.

De 76-jarige Engelsman verloor in de eerste ronde weliswaar met 3-0 van Dave Prins, maar gooide een verdienstelijk gemiddelde van 72.

Lowe was blij dat hij weer eens op een groot podium kon staan. ''Het was wel wat onwennig, want ik had immers al een tijdje niet meer op competitief niveau gespeeld. Ik heb in de BDO gespeeld, daarna in de PDC en nu bij de senioren. De opzet van een circuit voor senioren is de beste vonst ooit.''

Het blijft niet enkel bij een senioren-WK, want de World Seniors Darts Tour (WSDT) gaat nog meer toernooien organiseren, tot genoegen van Lowe. ''We krijgen nu ook een World Masters op Lakeside en de World Matchplay in Hull. Dit is de volgende stap voor spelers die de leeftijd van vijftig jaar hebben bereikt en niet meer tegen de jonge gasten willen spelen. Dit had eigenlijk al tien jaar geleden moeten gebeuren. Maar het is er nu en dat is een goed teken.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties