De onlangs overleden Eric Bristow krijgt de winnaarsbeker van de Grand Slam of Darts naar zich vernoemd. De Engelse dartslegende stierf begin april aan de gevolgen van een hartaanval.

Bristow werd in de periode 1980-1986 vijf keer wereldkampioen bij de BDO en daarmee groeide hij uit tot de grote ster van de dartswereld in de jaren tachtig. Een decennia later was ‘The Crafty Cockney’ betrokken bij de oprichting van de PDC en in de 21ste eeuw was hij werkzaam voor Sky Sports.

Vanwege zijn betrokkenheid bij beide dartsbonden is gekozen voor de Grand Slam of Darts, een toernooi met PDC- en BDO-spelers. ”Eric was vanwege zijn prestaties de grootste speler van zijn generatie”, zo vertelt PDC-voorzitter Barry Hearn. ”Hij zal altijd herinnerd worden als de eerste superster van het darten.”

”Hij was een echte karakter, die de sport op de kaart heeft gezet. We vonden het toepasselijk om de Eric Bristow Trophy te introduceren en daarbij is bewust gekozen voor de Grand Slam. Eric heeft een grote rol gespeeld bij het ontstaan van de PDC, terwijl zijn grootste successen bij de BDO werden geboekt.”

Bristow is de derde persoon binnen de dartswereld die een beker naar zich vernoemd krijgt. De WK-beker draagt de naam van de overleden darts-analist Sid Waddell, terwijl de winnaar van de World Matchplay voortaan de Phil Taylor Trophy krijgt.

Tags:

Author: Pieter Verbeek