PDC Home Tour II

De PDC Home Tour II vindt plaats van maandag 31 augustus tot en met donderdag 15 oktober. Er wordt echter niet dagelijks gespeeld.

De PDC zich met de PDC Home Tour II op de lager geklasseerde Tour Card-houders. De kans is dus klein dat er een speler uit de top-32 wereldranglijst meedoet.

Opzet

Van 31 augustus tot en met maandag 28 september staan tien speeldagen op het programma in de zogenoemde eerste fase. Elke dag komt een groep bestaande uit zeven spelers in actie. De top drie van elke poule gaat door naar de tweede fase. Aan het einde van de eerste fase mogen ook de vijf beste nummers vier’s naar de tweede ronde.

Op dinsdag 29 september begint de tweede fase en die duurt tot en met woensdag 7 oktober, verdeeld over vijf speeldagen. Dit keer gaat de top vier naar de volgende ronde, evenals de beste nummer vijf uit de vijf groepen.

De derde fase bestaat uit drie groepen. Zij komen op 12, 13 en 14 oktober in actie. De top twee van elke poule en de beste nummer drie gaan door naar de finalegroep. De finalegroep staat op 15 oktober op het programma.

Live kijken

Spelers filmen hun wedstrijden met een webcam of een camera, waarvan de beelden worden doorgezet naar een stream. Op deze manier kunnen tegenstanders en fans controleren of de scores wel eerlijk worden doorgegeven.

Alle wedstrijden zijn te zien via de streamingsdienst PDC TV. Hiervoor dient men wel een account aan te maken, maar hier zijn geen kosten aan verbonden. De uitzending begint dagelijks om 10:30 uur.

Speeldagen

Maandag 31 augustus – Fase 1, Groep 1
Dinsdag 1 september – Fase 1, Groep 2
Woensdag 2 september – Fase 1, Groep 3
Maandag 7 september – Fase 1, Groep 4
Dinsdag 8 september – Fase 1, Groep 5
Woensdag 9 september – Fase 1, Groep 6
Maandag 21 september – Fase 1, Groep 7
Dinsdag 22 september – Fase 1, Groep 8
Woensdag 23 september – Fase 1, Groep 9
Maandag 28 september – Fase 1, Groep 10
Dinsdag 29 september – Fase 2, Groep 1
Woensdag 30 september – Fase 2, Groep 2
Maandag 5 oktober – Fase 2, Groep 3
Dinsdag 6 oktober – Fase 2, Groep 4
Woensdag 7 oktober – Fase 2, Groep 5
Maandag 12 oktober – Fase 3, Groep 1
Dinsdag 13 oktober – Fase 3, Groep 2
Woensdag 14 oktober – Fase 3, Groep 3
Donderdag 15 oktober – Finalegroep

PDC Home Tour II nieuws

Lees al het laatste nieuws over PDC Home Tour II